снимка: БулфотоСлучаят е от 2019 година. Присъдата не е окончателна и

...
снимка: БулфотоСлучаят е от 2019 година. Присъдата не е окончателна и
Коментари Харесай

В Русе дадоха условна присъда на 31-годишен, причинил смъртта на болен мъж

снимка: Булфото

Случаят е от 2019 година. 

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Окръжен съд – Русе даде 2 години и 8 месеца затвор на 31-годишен мъж за породена гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. Присъдата е с 5-годишен изпитателен период

Мъжът призна напълно виновността си. На 20 май 2019 година в центъра на Русе той минавал около заведение " Тирол " на паркинга на хотел " Дунав ". Там бил потърпевшият, който заради получена в предишното черепно-мозъчна контузия, постоянно си говорел самичък на висок звук.

Насилникът се ядосал от подвикванията му и под въздействие на изпитото огромно количество алкохол, му нанесъл удари с юмруци по главата и по лицето. Жертвата паднала на земята и си блъснала главата в плочките, а подсъдимият траял да му нанася удари с ръце и с крайници.

Свидетели алармирали на тел. 112 и потърпевшият бил откаран в болница в доста тежко положение, където макар осъществените две интервенции на главата, на 24 май 2019 година умрял.

След признаването от подсъдимия на всички обстоятелства по обвинителния акт, съдът е задължен да понижи наказването му с една трета, заради което в началото избраните 4 години отнемане от независимост се редуцират на 2 години и 8 месеца. Със същата присъда подсъдимият е наказан и да заплати 80 000 лева обезщетение на дъщерята на убития.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР